Smajling Swedes. Foto: Pressbild.
Smajling Swedes. Foto: Pressbild.

Låt 9: Goosebumps - Smajling Swedes

Goosebumps - Smajling Swedes
3:50 min

Trion Smajling Swedes deltar i Svensktoppen nästa med låten Goosebumps.

Läs mer om Svensktoppen nästa i P4 Stockholm.

Smajling Swedes är en trio sammansatt av Arvid Ångtröm, Dennis Babic och Oscar Juhola. Med tydlig sommarkänsla sprider Smajling Swedes glädje till sin publik. Det handlar om Tropical House, en genre som får fotfäste under 2015.

Arvid, Dennis och Oscar har tillsammans tagit fram ett unikt sound som de är stolta över att kalla deras. Det rör sig om textrader du vill sjunga med i, om melodier du inte kan sluta nynna på och inte minst rytmer som du dansar till om och om igen.

Smajling Swedes tar stora steg under våren 2015 då de lanserar sitt sound med låten Goosebumps, en låt som de tre älskar och hoppas att fler ska tycka om. Trion planerar flera släpp under våren och sommaren.

Smajling Swedes skapar inte musik som är helt genrebunden utan ser istället en frihet med att kunna producera och skriva låtar till en större publik. Trion vill kunna bidra med en bra känsla på såväl radio som på klubb och festival och ser på musikskapandet som en chans där de kan ge varje ny låt möjligheten att bryta trender. Det finns dock en tydlig elektronisk känsla över det hela, vilket inte är konstigt med tanke på att de tre arbetar som musikproducenter och dj:s.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".