Erik Hassle. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio
Erik Hassle. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio

Erik Hassle peppad inför radiospelning

Intervju med Erik Hassle i Musikplats Stockholm
18 min

Efter två år i USA återvände Erik Hassle till Stockholm för ett par veckor sedan. På Musikplats Stockholm har han spelat förut och där stortrivs han.

Våren 2008 tog det fart för talangen från Salem. Debutsingeln Hurtful släpptes och snart var genombrottet ett faktum för Erik Hassle. Med ett tydligt mål om att slå internationellt har han bott långa perioder i städer som London och Los Angeles. 

– Mitt management strävar mot att deras artister skall lyckas i USA och det är härligt att vara med i det här gänget som också består av artister som Zara Larsson och Icona Pop, säger Erik Hassle till Musikplats Stockholm.  

Under de senaste åren har karriären i USA kommit igång ordentligt för Erik Hassle. Han har spelat mycket på klubbar i LA, turnerat runt om i landet och skrivit ny musik till sig själv och andra artister. En låt som han skickade vidare var Can't Remember To Forget You som spelades in av superstjärnorna Shakira och Rihanna.

– Det har varit väldigt häftigt att bo och arbeta i Los Angeles. Det är mycket kreativitet som dras dit och många från Sverige är där.

Tack vare superproducenten Max Martins historiska framgångar i USA har många dörrar öppnats för svenskar som vill visa framfötterna inom den amerikanska musikindustrin. En svensk talang uppmärksammas idag omedelbart av de mest inflytelserika personerna på skivbolagen. 

– Man får ganska bra chans direkt på högsta ligan som svensk, förklarar Erik Hassle.

Erik Hassle har stortrivts på den amerikanska västkusten, men nu ser han fram emot att visa upp sin nya musik på hemmaplan. Nysläppta singeln No Words har fått ett varmt mottagande och att komma tillbaka till Musikplatsen för ett av de första gigen efter hemkomsten ser han fram emot.

– Det blir perfekt, jag gillar Musikplats Stockholm. Det ska bli grymt kul, säger Erik Hassle.

Den direktsända livespelningen med Erik Hassle äger rum fredag 29 maj klockan 12.30-13.00 i Studio 4 (Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20 i Stockholm). Gratis inträde, först till kvarn gäller (OBS! Inget biljettsystem, man köar på plats utanför studiodörrarna i vår entréhall). Välkommen!

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".