Patriark på besök i Södertälje

3:26 min

Den syrisk-ortodoxa kyrkans överhuvud, Patriark Ignatius Aphrem II, besökte på måndagen Södertälje för att träffa församlingsmedlemmar.

Världsledaren för den syrisk-ortodoxa kyrkan besöker stadshuset i Södertälje. Patriark Ignatius Aphrem II är här för att stötta och ge tröst åt alla de människor som drivits på flykt från krigsdrabbade länder i Mellanöstern.

Patriarken landade i Sverige i lördags och är välbekant med staden Södertälje. Senast han var där var 18 år sedan, då i rollen som ärkebiskop. Nu under detta besök är mötet med kyrkans församlingsmedlemmar i fokus. 

– Många nyanlända som är här har inga papper eller ett eget hem. Jag är här med dem i dag och under veckan för att be och få dem nyanlända från Mellanöstern att känna en trygghet, säger Ignatius Aphrem II. 

En som följt patriarken denna blåsiga majdag är Södertäljebon Shabo. 

– Patriarken är modig som person som vågar ta i tu med de här svåra frågorna. Det som rör Syrien, Irak och ISIS och han drar dig inte för att säga det han tycker och för att representera folket, säger Shabo. 

Efter dagens möte i Södertälje ska patriarken träffa statsminister Stefan Löfven, kungaparet och hålla föredrag i riksdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista