Bergman siktar på SM-guld

2:45 min

Nystartade basketförening Djurgårdens IF har stora planer för framtiden. Målet är att bli ledande i Stockholm genom att bygga upp ett framgångsrikt elitlag, berättade den välmeriterande tränaren Stefan Bergman.   

– Det är ett spännande projekt och allt känns väldigt professionellt. Det är ett långsiktig plan och vi har planer på att bli ett lag för hela Stockholm. Just nu saknas elitverksamhet i Stockholm så det är helt klart så att behovet finns, säger Stefan Bergman som har flera SM-guld på meritlistan.

Södertälje Kings som har vunnit SM-guld på herrsidan tre år irad saknar idag lokala konkuretnter. När Solna Vikings meddelade att man tackar nej till en plats i Basketligan på grund av ansträngd ekonomi uppstod ett ännu större hål som behöver täppas till och Stefan Bergman menar att Djurgårdens satsning kommer i precis rätt tid.

– Vi kommer att spela i samma serie med bland annat AIK och Hammarby och jag tror stenhårt på att det kommer lyfta basketintresset. Vi kommer ha många derbyn i division två så det kanske blir den hetaste serien i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista