Madeleine Sjöstedt slutar med politiken

Tidigare kulturborgarrådet, folkpartisten Madeleine Sjöstedt, slutar som politiker och börjar istället att jobba med PR och kommunikation.

Madeleine Sjöstedt, som idag sitter i kommunfullmäktige, lämnar alla sina uppdrag i Stockholms stad förutom det som vice ordförande för stadsteatern.

Den 1 september börjar hon sin nya anställning och blir då kollega med bland andra Tomas Rudin, före detta socialdemokratiskt oppositionsborgarråd.

Madeleine Sjöstedt var mellan 2010-2014 kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Åren 2006–2010 var hon kultur- och idrottsborgarråd.

2013 väckte Riksenheten mot korruption en förundersökning om mutbrott mot Madeleine Sjöstedt då hon tillsammans med representanter för Stockholms stad åkt på en resa till USA och besökt ett antal av sport- och underhållningsarrangören AEG:s nöjesanläggningar. Beslutet om resan fattades av kommunstyrelsen.  AEG fick ett halvår senare avtalet för driften av Tele2 Arena. Utredningen om mutbrott är ännu inte avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista