Brandattentat i Tumba
Entrén till poliskontoret i Storvreten i Tumba söder om Stockholm saneras efter ett brandattentat på onsdagen. Larmet om branden kom strax efter midnatt natten till onsdagen. Enligt P4 Radio Stockholm rubriceras händelsen som mordbrand. Foto: Johan Nilsson

Skarp granat kastad mot polisbuss

0:53 min

Det var en skarpladdad handgranat som kastades mot en polisbuss i Tumba i Botkyrka natten mot fredag, visar den tekniska undersökningen.

Enligt undersökningen, som nu är klar, landade handgranaten en och en halv meter från polisbussen, där det satt fyra poliser.

Det var bara tillfälligheter som gjorde att ingen kom till skada när granaten exploderade, skriver polisen i Stockholm på sin hemsida.

Händelsen utreds som försök till mord, men ännu finns ingen misstänkt.

– Vi jobbar brett, vi har också kontakt med polisen i Malmö för att se om det finns några samband med sprängningarna där, handgranaten var av samma typ, M75, som de som använts där, säger Palle Nilsson som är kommenderingschef hos polisen för det som nu betraktas som en särskild händelse.

Enligt polisen kan attentatet mot polisbussen, liksom brandattentatet mot polisstationen, ha samband med en fordonskontroll i området där polisen utsattes för stenkastning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista