På centralen i Stockholm väntar ett tiotal personer med mat och hygienartiklar till flyktingar som ska komma med tåg från Malmö. Enligt uppgifter ska minst 15 personer, varav en stor barnfamilj, anlända runt klockan 09.40. Foto: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Undantag för flyktinghjälp på Centralen

0:59 min

Frivilliga fortsätter att välkomna flyktingar med mat och kläder på Stockholms centralstation. Egentligen behövs tillstånd, men ägaren Jernhusen gör ett undantag.

Volontärer har ställt upp bord där de bland annat delar ut kläder och  frukt till personer som kommer med tågen till Stockholm.

Jernhusen som äger Centralstationer kräver i vanliga fall tillstånd för att ha sådan verksamhet inne på stationen. Men i det här fallet väljer de att se mellan fingrarna. 

Jernhusen har kontakt med polis och arrangörer så att allt ska gå säkert till, säger Cecilia Granath pressansvarig på Jernhusen.

– Det är en extraordinär situation just nu att många engagerar sig i flyktingar. Det här är ett sätt för oss att visa att vi är för att man hjälper med det man kan. Men vi måste hålla det under uppsikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista