Skolklass säljer bullar för att stödja flyktingar

1:12 min

Arbetet med att stödja flyktingar fortsätter. I Sätra i södra Stockholm har elever under dagen stått och sålt hembakade bullar och hela vinsten går till stöd för flyktingar.

– Jag tänkte på flyktingarna när vi kollade på Lilla Aktuellt för de har precis kommit hit och ska få mat och sådant, säger Benjamin som kom på iden att baka och sälja bullar.

– Det är synd om dem och de måste fly och komma till ett annat land säger Dalshaid som också varit med och bakat och sålt bullar.

Utanför Sätra centrum har ett antal elever från Sätraskolan under förmiddagen ställt ut en skolbänk med nybakade bullar. Under bänken hänger en skylt med texten "Köp en bulle stöd flyktingarna - tio kronor".

När det var dags att packa ihop hade klassen samlat in nästan femhundra kronor som ska skänkas bort. De bullar som inte blivit sålda lämnas vidare till lärarrummet för försäljning och för att sätta lärarnas känsla för solidaritet på prov.

– När barn kommer med bra initiativ så måste man vara med och stödja dem, och när Benjamin kläckte den här idén så såg vi till att den kunde genomföras, säger Lena Davo som är lärare för klassen.

Finns det en pedagogisk tanke bakom det också?
Ja det finns visst en pedagogisk tanke med det, de får träna på ganska många moment. De får baka bullarna, de får räkna på vad det kostar och vad är rimligt att ta betalt och så får de sitta och sälja. Det blir ju att man tar ut skolan i samhället.