Södertälje vill rädda Sagateatern

1:16 min

Södertäljes Sagateater är hotat av att behöva lämna sina lokaler efter 30 år. En aktör har erbjudit ett mångmiljonbelopp för att få skriva hyreskontrakt på lokalerna.

Nu säger ordförande i Södertälje teateramatörer Hans Qviström att det är ett stort bakslag för Södertäljes barn och ungdomar.

- Ja för föreningen är det ett stort bakslag eftersom Sagateatern är en viktig arena för Södertäljes barn och ungdomar.

Sagateatern har varit verksam sedan 1983 i Södertälje och har varit den kulturella knytpunkten i Södertälje ditt närmare 3500 skolbarn går varje år för att se föreställningar, samt närmare 200 barn varje år som är med i diverse olika teaterverksamheter.

Ursula Söder är en av dem som kan komma att drabbas då hon är seniorskådespelerska på just Sagateatern.

- Jag känner en stor sorg egentligen, att man så lättvindigt bara spolar en institution som funkar så väl för så många mäniskor och ersätter det med något kommersiellt.

Men nu har Södertälje kommuns ordförande i Kultur och fritidsnämnd Anna Bohman sagt att kommunen ska göra allt för att rädda kvar Sagateatern för att rädda kulturen som är en sådan viktig del av Södertäljes arbete med att föra ihop stadens alla olika invånare.

- Självklart kommer vi att göra så gott vi kan för att kulturen ska blomstra i Södertälje, men det behövs också fler krafter som kliver in. Föreningen gör ett jätte jobb, vi kommer tillsammans med dem att kämpa, men jag efterlyser att lite fler goda krafter kliver fram nu också och är med och ser till att vi gör Södertälje till den fina stad som vi tillsammans vill ha, säger ordförande i Kultur och fritidsnämnd Anna Bohman.