Parkeringsbevis för rörelsehindrad. Foto: Björn Larsson Ask/TT
Parkeringsbevis för rörelsehindrad. Foto: Björn Larsson Ask/TT

Regeringen vill ta tag i parkeringsfusket

För att komma åt det utbredda fusket kan det bli aktuellt med ett nationellt register över parkeringstillstånd för rörelsehindrade. I veckan träffade regeringen berörda organisationer.

Regeringen har i veckan haft möte med handikapporganisationer och berörda myndigheter och flera lösningar på problemet diskuterades.

– Vi kallade till det här mötet för att få en bild av utmaningarna, men också för att tillsammans diskutera hur vi kan sätta stopp för fusket. Många goda förslag kom upp, bland annat såg samtliga positivt på ett nationellt register. Utöver det föreslogs allt från ny lagstiftning till att använda ny och smart teknik för att komma åt problemet, säger infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Johansson säger att de nu ska titta vidare på förslagen och se vad de kan göra relativt snart och vad som är mer långsiktigt.

Det var infrastrukturministern och barn-, äldre och jämställdhetsministern som bjöd in berörda organisationer för att diskutera problematiken med missbruk och fusk av parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista