Camilla Thulin. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Camilla Thulin. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Camilla Thulin följer inga tillfälliga trender

Camilla Thulin har kvar drömmen om att bli veterinär
13 min

KulturhusetStadsteatern visar just nu några av klädskaparen Camilla Thulins kreationer. Bland annat kan man se några av scenkläderna som hon designade till popgruppen Army of Lovers. Och ledordet i hennes skapande är tidlöshet.Det är 30 år sen Camilla Thulin gick ut Beckmans modelinje och när hon själv beskriver den röda tråden i sitt klädskapande så handlar det om att vara klassisk och inte så tidsbunden.

- Jag följer inga trender. Man ska inte kunna se vilket år jag skapat en viss kreation. Jag vill ha saker som är beständiga, säger Camilla Thulin.

Några av hennes kreationer finns just nu att beskåda på KulturhusetStadsteatern och hon gör även scenkläderna till föreställningar på Göta Lejon i Stockholm och Uppsala stadsteater. Bara för att nämna några av alla hennes uppdrag.

Det går bra för dig. Kan du välja och vraka bland uppdragen?

- Nej, jag jobbar väldigt hårt. Det handlar inte om att välja och vraka. Vi bor i ett litet land och det finns inte en uppsjö av teatrar att välja mellan. Det kan ju vara så att teatrarna väljer att ge jobbet till någon annan en dag. 

Och vad gör du då?

- Då hittar jag på nåt annat. Jag kanske öppnar hunddagis eller blir husfru åt någon. Men jag passar inga barn och jag städar inte, skrattar Camilla Thulin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".