Södertäljes Dino Pita och Uppsalas Odin Lindell och Jonathan Person
Foto: Jessica Gow / TT

Mästarna inledde basketsäsongen med seger

Regerande mästarna i Södertälje Kings inledde säsongen som de slutade den förra. Uppsala Basket besegrades med 79-66 i ligapremiären.

– Vi har väldigt mycket bredd i laget i år, säger 15-poängsskytten Chris Czerapowicz.

Södertälje är ute efter att bli det första laget sedan 70-talet att vinna fyra raka SM-guld. Premiärinsatsen mot Uppsala var skakig, men slutade ändå med en övertygande hemmaseger efter att Södertälje vunnit andra halvlek med hela 20 poäng.

– Vi var dåliga i första halvlek, men bra i andra, säger Czerapowicz som är en av spelarna som är kvar från fjolårets guldlag.

Tvåmetersmannen gjorde ovanligt nog tolv av sina poäng från trepoängslinjen.

– Jag måste tacka mina lagkamrater för det, de satte upp mig perfekt. Jag var helt öppen på flera av skotten och då ska de sitta, säger den 24-årige göteborgaren.

Södertälje hade även en hemvändare på golvet i Täljehallen. Landslagsspelaren Dino Pita har varit med i laget under försäsongen utan att ha ett kontrakt, med förhoppningar om att krita på för en utländsk klubb i stället. Dagen före ligastarten blev Pita spelklar för mästarlaget, eftersom proffsdrömmarna åtminstone för närvarande är grusade.

– Sådan är situationen just nu. Jag är glad att jag har ett lag som jag kan komma hem till och spela i. Och det är inte vilket lag som helst, det är det svenska mästarna de senaste tre åren, säger Pita som sköt åtta poäng i premiären.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista