Brandattentat i Tumba
Entrén till poliskontoret i Storvreten i Tumba söder om Stockholm saneras efter ett brandattentat på onsdagen. Larmet om branden kom strax efter midnatt natten till onsdagen. Enligt P4 Radio Stockholm rubriceras händelsen som mordbrand. Foto: Johan Nilsson

Gripande nära för granatattack mot polisen

1:53 min

Polisen säger sig nu ha en bild av vilken grupp som låg bakom attentatet med handgranat mot en polisbuss i Tumba i augusti.

Det var i augusti som någon kastade en handgranat mot en polisbuss med fyra poliser, som larmats till en brand i Tumba söder om Stockholm.

Polisbussen träffades av flera stålkulor från handgranaten och det var bara var tur att ingen av poliserna skadades.

Innan dess hade en annan polisbuss utsatts för stenkastning från en bro i samma område. Stenen gick rakt igenom taket på polisbussen.

Polisens bild är att det är personer från samma gruppering som ligger bakom händelserna. Enligt uppgifter till Ekot väntas gripanden inom kort.

– Vi har gjort väldigt många utredningsåtgärder och har omkring 160 genomförda förhör. Vi tycker oss kunna ringa in en gruppering som vi misstänker ligga bakom det här, säger spaningsledaren Daniel Löfgren.

Han vill i nuläget inte utveckla om det finns kopplingar till annan kriminalitet eller vad som kan ha varit motivet.

– Jag ser det som jätteallvarligt. Det är trots allt ett mordförsök mot poliser. Men det är även ett angrepp mot demokratin och rättssäkerheten, säger han.

Hur bedömer du utsikterna att kunna ställa någon inför rätta för det här?

– Jag tror att det kommer gå bra. Vi har ganska omfattande teknisk bevisning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista