1 av 2
Bild på Christer Lundberg och Morgan Johansson. De ska börja sända i P4 istället för P3.
2 av 2
Nu börjar Christer & Morgan sända i P4 istället. Foto: Mattias Dellmo

Christer och Morgan flyttar in i P4

"Konstig utväxt på lilltån eller någonting världpolitiskt - allt är intressant"
0:43 min

Den andra november är det premiär för ett sprillans nytt program i P4. Kvällspasset i P4 ser dagens ljus med programledarna Nadja Jebril, Måns Nilsson och Christer Lundberg.

Nu lämnar programledarna Christer Lundberg och Morgan Larsson, efter mer än tio år i P3-etern, kanalen. Istället ska de sända det nya programmet Kvällspasset som du kommer kunna höra varje vardag i P4.

– Vi kommer sända måndag till onsdag här i Göteborg. Sen kommer våra nya kompisar Måns Nilsson och Nadia Jebril sända från Malmö under torsdag och fredag, berättar Christer Lundberg.

Christer Lundberg och Morgan Larsson har jobbat med varandra i olika P3-program sedan drygt 15 år tillbaka. Nu berättar Christer Lundberg att det känns spännande att börja sända i P4.

– Det kommer att vara mycket lyssnarkontakt och vi kommer att studsa till över konstiga nyheter och sen ska vi försöka koppla ihop eftermiddag och kväll och hela landet.

Kvällspasset har premiär i P4 den 2 november och en av programmets byggstenar som känns igen från P3 kommer vara publikkontakten.

– Det blir många lyssnare också får vi får hoppas, som hör av sig med roliga historier, säger Morgan.

– Det är det bästa vi vet när vi får höra en fantastisk historia från verkliga livet, gärna från någon liten koja på landet, säger Christer.

Blir det nyheter då?

– Allt är väl egentligen nyheter... det man inte har hört om förutom. Oavsett om det är en konstig utväxt på lilltån eller någonting världspolitiskt - allt är intressant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".