Ninna Engberg, vd för Globen Arenas, kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) och finansborgarrådet Sten Nordin (M) på scenen under invigningen av Tele2 Arena i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson /TT.
Madeleine Sjöstedt (FP) talade på invigningen av Tele2 Arena i augusti 2013. Foto: Janerik Henriksson /TT.

Korruptionsutredning av Tele2 arena läggs ner

0:57 min

Åklagare lägger ner utredningen om vad som hände när nöjesbolaget AEG fick uppdraget att sköta driften av Tele2 arena.

För ett år sedan inledde kammaråklagare Robert Engstedt vid Riksenheten mot korruption en utredning om det hade förekommit oegentligheter när AEG fick det värdefulla kontraktet.

Men Engstedt säger till P4 Stockholm att det inte finns bevis som styrker att något brott har begåtts och därför läggs utredningen ner.

I en granskning av Expressen 2013 pekades Stockholms dåvarande kultur- och fastighetsborgarråd, Madeleine Sjöstedt (FP), ut. Hon skulle ha fått flera nöjesresor till USA betalade av AEG - som senare fick kontraktet.

Men om Sjöstedt har varit föremål i utredningen vill inte åklagare Robert Engstedt kommentera.

Madeleine Sjöstedt själv är lättad och glad efter beslutet.

– Jag är naturligtvis lättad och glad för det, jag har ju aldrig haft någon kontakt med den här åklagaren varken tidigare eller nu.

Utredningen har ju pågått en längre tid, hur har du upplevt den tiden?

– Det är obehagligt att vara utsatt för något sådant här. Jag känner mig väldigt lättad att detta är över och extra glad för att det nu är en sak jag kan lägga bakom mig.

Hade det kunnat skötas på något bättre sätt?

– Två år är en mycket lång tid och jag hade varit tacksam om det hade gått fortare, säger Madeleine Sjöstedt, tidigare kultur och fastighetsborgarråd i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista