Varningsskylt för olycka. Foto: August Bergkvist / SR
Varningsskylt för olycka. Foto: August Bergkvist / SR

Två personer skadades under arbete vid Värtaverket

Två personer skadades under söndagen i samband med stängningen av en port på Värtaverket i Hjorthagen i Stockholm.

Den bärande kedjan som användes vid lyftet brast och porten, med måttet 5x5 meter, föll över en byggarbetare. Enligt polisen, som utreder händelsen som en arbetsplatsolycka, fördes den skadade mannen till sjukhus med skador i ena axeln.

Den ena personen kunde under eftermiddagen lämna sjukhuset. Den andra personen bröt nyckelbenet och blev kvar på sjukhuset över natten. En utredning har påbörjats för att få svar på händelseförlopp, orsak och säkra att det inte händer igen.

Något har gått fel när porten skulle stängas. Utredningen får visa hur och varför det kunde hända. Vi tar allvarligt på detta och kontrollerar om det finns liknande portar i vår verksamhet och status på dessa. En olycka är alltid en olycka för mycket. Vi är dock lättade över att de båda personernas hälsotillstånd är stabila, skriver Mikael Hedström, platschef vid Värtaverket, i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".