Palle Nilsson, kommenderingschef polisen. Foto: Janerik Henriksson / TT
Polisens områdeschef Palle Nilsson. Foto: Janerik Henriksson /TT

Tre gripna för granatattack i Tumba

0:38 min

Polisen har på morgonen gripit tre personer misstänkta för handgranatsattacken mot polisen i Tumba i Botkyrka.

Det var i slutet av augusti som en handgranat kastades mot fyra poliser som satt i en polisbuss i Tumba.

Handgranaten exploderade omkring en meter från bussens främre hjul och fordonet träffades av ett stort antal stålkulor. Enligt polisen var det bara en tillfällighet att ingen blev allvarligt skadad eller dödad.

Över 160 förhör och andra utredningsåtgärder har lett till att de här personerna nu är gripna, misstänkta för att ligga bakom sprängdådet.

– Det känns oerhört bra. Vi sa tidigt att vi skulle lägga ner stor kraft på att lösa det här. Angreppet på den här nivån, mot poliser, är inte acceptabel. Därför känns det extra bra idag, säger Palle Nilsson som är biträdande områdeschef för polisen i Stockholm syd.

De tre misstänkta anhölls i sin frånvaro i måndags och greps i sina bostäder tidigt på morgonen. Personerna är kända av polisen sedan tidigare.

– Det är våldsbrottslighet, narkotikabrott, tillgreppsbrott. Den som är på sannolika skäl misstänkt är född -97, de andra är födda -82 och -92, säger Palle Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista