2015-10-18 AIK-jubel efter HBK:s självmål under söndagens match i allsvenskan i fotboll mellan Halmstad BK och AIK på Örjans Vall i Halmstad. Foto: Björn Lindgren/TT
Foto: Björn Lindgren/TT

Självmål avgjorde för AIK mot Halmstad

4:17 min

Mohammed Ali Khans självmål såg till att AIK tog viktiga poäng. Radiosportens Jonas Enarson kunde inte tro sina ögon när målet kom i slutminuterna.

Efter 0-1 är Halmstad klart för superettan redan med två omgångar kvar.

Efter en match med klen AIK-offensiv lyckades laget skapa lite oro i Halmstads straffområde tack vare några hörnor på tilläggstid.

Mohammed Ali Khan skulle sparka bollen över kortlinjen till ännu en hörna. Men HBK-mittbacken träffade snett och placerade bollen innanför stolpen. Målvakten Stojan Lukic var chanslös.

Hör referatet här ovan

– Det är inte många sådana självmål man gör i en karriär, säger en mycket dämpad Ali Khan till Radiosporten.

– Jag är trött i situationen och det blir olyckligt. Jag försöker vända upp och ta bollen, men känner att jag har någon i ryggen. Jag vill slå ut bollen vid sidlinjen och då har jag inte koll på var jag befinner mig, det blir tyvärr i mål, säger han.

AIK:s Nils Eric Johansson om målet som gav dem segern.

– Det är ofattbart det som händer på slutet, säger han till Radiosporten.

Hör båda intervjuerna här nedan

AIK-spelet gick trögt i oktobersolen på Örjans Vall. Halmstad hade väl så många rejäla lägen för mål i en match fattig på konkreta målchanser.

Ju längre matchklockan tickade, desto mer försiktiga såg lagen ut att bli. Trots att inget av lagen hade någon glädje av kryss verkade rädslan att förlora starkare än viljan att göra allvarliga försök att gå för seger.

Det blev alltför många enmansattacker som stoppades av övertaliga försvar innan det ens var i närheten av att bli farligheter.

I synnerhet AIK:s offensiva ambitioner dog under de sista tjugo minuterna. Halmstad vågade lite mer, ville lite mer - men kunde inte tillräckligt.

Fast i fjärde tilläggsminuten var det god natt när Mohammed Ali Khan gjorde sitt livs troligen mest betydelsefulla mål i karriären - i eget mål.

Det är målskyttet som har fattats hela året för Halmstad. Laget har tappat sina fem bästa målskyttar från ifjol och inte hittat ersättare som är i närheten av samma kapacitet.

För 14:e gången lämnade nu Janne Jönssons lag en allsvensk fotbollsplan i år utan att göra mål. Därför spelar Halmstad i superettan nästa säsong.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista