Therese Lindgren är stjärna på Youtube. Foto: Cecilia Ingvarsson/ Sveriges Radio

Hon har 200 000 följare på Youtube

Berättar öppet om sin ångest i videoklippen
4:44 min

Therese Lindgren från Stockholm var sjukskriven i depression, men med hjälp av kameran vände hon sitt liv och blev videobloggare. Idag är hon stjärna på Youtube med närmare 200 000 följare.

– Jag startade en blogg som skulle handla om skönhet och då ville jag ha rörliga material i den bloggen. Så då gjorde jag ett par Youtube-klipp och märkte att de fick 1000 visningar medan det bara var 10-15 människor som läste mina blogginlägg, säger Therese Lindgren.

Så det var en slump att du sögs in i det här?

– Ja, precis.

Det hela började år 2013 då Therese Lindgren var sjukskriven och hade en depression. Framgången kom då hon började prata om sina ångestsymptom.

– Det var egentligen bara i förbifarten som jag började prata om min ångestproblematik, jag gjorde en video om att flyga och sa då att jag inte flyger på grund av att jag lider av panikångest. Jag fick så starkt gensvar och så mycket kommentarer tillbaka, säger Therese Lindgren.

– När jag träffar tjejer och killar på stan så berättar de att jag har hjälpt dem genom att berätta om mina problem – för de har känt sig ensamma. Då vill jag berätta mer för att det ger dem någonting och så ger de mig något tillbaka, fortsätter hon.

Varför tror du att du har blivit så populär?

– Jag tror att det är en kombination, att jag bjuder så mycket på mig själv genom att prata om min ångest blandat med karisma och att jag har ganska bra koll på den tekniska biten kring Youtube.

Vad tänker du när du ser ut genom fönstret här i ditt arbetsrum?

– Jag tänker att det är ett konstigt liv jag lever, här är jag ensam på 4-5 kvadrat men det är 300 000 som brukar titta på mina videos, säger Therese Lindgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".