Tillsammans för Södertälje med Therese Hult. Foto: Peter Lindberg Sveriges radio
Tillsammans för Södertälje organiserar en ljusmanifestation ikväll i Södertälje, Therese hult är en av organisatörerna. Foto: Peter Lindberg Sveriges Radio
P5 STHLM

Södertälje tänder ljus för offren i Trollhättan

4:40 min

Organisationen Tillsammans för Södertälje ordnar en ljusmanifestation för att hedra de döda och skadade i skolattacken i Trollhättan.

Ljusmanifestationen skall hållas på fredagkväll klockan 19 på Politikertorget i Södertälje centrum.

Bakom initiativet står Therese Hult som säger att det är viktigt att stå tillsammans efter ett sådant här dåd.

– Tanken är att när det sker så här fruktansvärda saker behöver många människor en plats att samlas på där man tillsammans kan dela sin sorg och oro inför det som hänt.

Många i Södertälje har redan visat ett stöd inför manifestationen som ska hållas ikväll, men det är inte antalet som kommer som är det viktigaste säger Therese Hult.

– Det viktiga är att människor ges möjligheten att komma hit om man vill. När en sådan här händelse har inträffat är det många som är chockade och är i sorg.

– Hur man bearbetar det är olika - om man vill vara hemma ensam med familjen eller om man vill komma och delta i ljusmanifestationen som hålls.


    


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista