Linköping slog Djurgården. Foto: TT
Linköping slog Djurgården. Foto: TT
Linköping-Djurgården 2-1

Förlust för Djurgården hockey

2:22 min

Linköping tog tillbaka andraplatsen i tabellen efter seger med 2-1 mot Djurgården. Den stora snackisen inträffade i andra perioden då Nick Sörensen hämnades på David Rundqvist för en tidigare krock.

Radiosportens Mats Dahlberg tar ut matchens lirare i lagen.
Linköping: Nick Sörensen
Djurgården: Marcus Högström

Rundqvist krockade med Sörensen i mittzon. Kort därefter gav sig Nick Sörensen på Rundqvist vid avbytarbåset med ett slag mot ansiktet. Rundqvist blev liggande en stund, men ingen utvisning då domarna inte såg situationen.

”Nick Sörensen måste bli avstängd efter detta! Disciplinnämnden gör ert jobb”, skrev signaturen JDagerman på Twitter.

Linköping var det något bättre laget, även om det blev jämnt till slut.

– Vi spelar bra i två perioder men sen får de reduceringen och de pressar på. Men vi lyckas vinna och det är vad som räknas, säger LHC:s debutmålskytt Gabriel Carlsson till Radiosporten.

– Totalt sett skapar vi för lite för att vinna, säger Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi. 

Linköping är tvåa i alla fall till fredagskvällen då Skellefteå kan klättra upp på andraplatsen igen.

Linköping har åkt på stryk två raka matcher på bortaplan - men hemma är östgötarna fortsatt starka.

Efter vinsten mot Djurgården har klubben vunnit sju av åtta möten hittills i egna arenan under hösten.

Detta trots att klubben dras med en hel del skadeproblem för tillfället.

Både Garrett Roe, Rhett Rakhshani och Fredrik Andersson är fortfarande ur spel och väntas tillbaka först någon gång efter landslagsuppehållet.

I stället fick ännu fler unga spelare chansen – inte mindre än åtta stycken under torsdagens drabbning mot Djurgården var 20 år eller yngre.

Två av dem ordnade Linköpings ledningsmål – Erik Brissle passade till Gabriel Carlsson som pangade upp pucken i nättaket.

I andra perioden ökade sedan Andrew Gordon på till 2-0, efter att ha serverats öppen kasse av kedjepolaren Broc Little. Det var kanadensarens sjätte mål och 15:e poäng så här långt.

I den heta sista perioden reducerade Daniel Reinhardt med sitt första SHL-mål i karriären. Skottet tog via LHC-backen Jonas Junlands skridsko och rullade in.

Men LHC höll undan trots djurgårdspress. Mitt i den drog unge Lukas Vejdemo i bortalaget på sig en utvisning. Därefter kom Djurgårdens press av sig och Linköping kunde ta samtliga tre poäng. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista