En domarklubba ligger på en lagbok. Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Jessica Gow/TT

Pojkar döms för gruppvåldtäkt vid Fåfängan

0:38 min

Tre tonårspojkar dömdes idag till sluten ungdomsvård för grov våldtäkt efter att ha våldtagit en ung kvinna vid utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm i Stockholm.

Det var en busschaufför som larmade polisen vid tretiden på morgonen den 9 september, efter att ha träffat på en ung kvinna som uppgett att hon blivit våldtagen av flera pojkar.

Kvinnan hade träffat på pojkarna ett par timmar tidigare, hon var vid det tillfället ledsen och tröstades av pojkarna som ville att hon skulle följa med dem till området vid Fåfängan på Södermalm.

Där blev hon misshandlad och våldtagen, enligt kvinnan var det minst fyra personer som våldtog henne, vilket får stöd av den tekniska utredningen.

Två av pojkarna döms nu till sluten ungdomsvård i sex månader och en av dem till sluten ungdomsvård i nio månader. Den fjärde misstänkta pojken avskrevs tidigare från utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista