En polisbil står på gatan utanför restaurang Prinsen i centrala Stockholm. Foto: Johan Nilsson/TT.
Både personal och gäster fanns inne i lokalen. Foto: Johan Nilsson/TT.

Anrik restaurang vandaliserad

Flera maskerade personer sprang in på en av Stockholms mest välkända restauranger, Prinsen, och slog sönder delar av inredningen.

Var du där? Mejla oss här.

Både personal och gäster fanns inne i restaurangen i centrala Stockholm när flera maskerade personer stormade in vid 18-tiden på torsdagskvällen.

Gärningsmännen ska ha slagit sönder både porslin och delar av inredningen med någon form av tillhyggen, enligt pressinformatör Eva Nilsson på polisen i Stockholms län.

Ingen person ska ha skadats, och de maskerade personerna lämnade platsen, eventuellt i en bil.

Exakt på vilket sätt de var maskerade är oklart. Det ska handla om någon form av luvor, men vittnesuppgifterna går isär, säger Eva Nilsson.

Polisen har hållit ett stort antal förhör med både gäster och personal på Prinsen, och även beslagtagit övervakningsfilm. Vid 20.30-tiden hade ingen misstänkt gripits.

Händelsen rubriceras som grov skadegörelse.

Motivet till attacken är oklart. Eva Nilsson på polisen i Stockholms län säger att hon inte har några uppgifter om tidigare händelser på restaurangen som kan kopplas till det som hände på torsdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista