Anrika Prinsen
1 av 2
Restaurang Prinsen utsattes igår för en attack av maskerade män. Foto: Ulf Bungerfeldt/ Sveriges Radio
Krögare Peter Nordin
2 av 2
Peter Nordin äger Prinsen och säger att både han och krogen lever under hot. Foto: Ulf Bungerfeldt/ Sveriges Radio

Krögaren om hotbilden mot restaurang Prinsen

1:37 min

Det har under en längre tid funnits en hotbild mot restaurang Prinsen i centrala Stockholm, det säger krögaren Peter Nordin efter gårdagens vandalisering.

Igår kväll stormade flera maskerade personer in på krogen, men enligt ägaren Peter Nordin har något sådan aldrig hänt tidigare.

– Det är klart att det känns fruktansvärt att drabbas av något sådant här och det har aldrig riktigt skett på det här sättet förut, det var en attack mot restaurangen, säger ägaren Peter Nordin.

Det var vid klockan sex igår kväll, mitt framför ögonen på ätande middagsgäster, som uppemot åtta maskerade personer stormade in på restaurang Prinsen på Mäster Samuelsgatan, inte långt från Stureplan.

Med hjälp av tillhyggen slog gärningsmännen sönder flera flaskor och glas innan de lämnade restaurangen.

Det är inte första gången restaurang Prinsen drabbas. Tidigare i år avlossades skott mot restaurangen och för två år sedan kastade en brandbomb in i lokalen.

– Det har under ungefär två års tid funnits en hotbild mot mig och min företagsgrupp. Dock känns det lite frustrerande, det är ingen som har klivit fram, ställt ett direkt krav eller kommit med någon indikation att betala här så slipper du någonting, säger Peter Nordin.

En förundersökning om utpressning är inledd och idag har polisen börjat förhöra vittnen, totalt ska runt trettio höras.

Man har även tagit material från övervakningsfilmer i beslag och enligt förundersökningsledare Ann-Charlotte Sand så är det tydligt vad gärningsmännen har velat.

– Det är ju ganska tydligt vad man vill. Det finns ju inga personskador och man har inte gett sig på någon person, utan man vill skrämma någon, säger förundersökningsledare Ann-Charlotte Sand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista