Ross Tensta Gymnasium tar fram ny handlingsplan för våldsamma situationer eller hot mot skolan. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio
Ross Tensta Gymnasium Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio

Skolinspektionen utreder Ross Tensta gymnasium

1:07 min

Under oktober månad gjordes sex anmälningar mot Ross Tensta Gymnasium till Skolinspektionen.

I morse kunde P4 Stockholm berätta att Ross Tensta gymnasium efter upprepade slagsmål utanför skolan, tagit fram en handlingsplan för hotfulla krissituationer.

Flera lärare ser samband mellan den våldsamma händelsen och bristande resurser.

Svante Haggren, är huvudskyddsombud i Lärarnas Riksförbund i Stockholm.

– Vi har ett resursfördelningssystem som ska ge eleverna med ökat behov det stöd som de behöver. Men enligt våra medlemmar på Ross Tensta Gymnasium så räcker inte de här resurserna till. Det blir för jobbig arbetssituation, klasserna blir för stora och jag har noterat en flykt utav lärare från skolan, säger han.

Nu kommer Skolinspektionen att utreda de sex anmälningarna, säger tillförordnad rektor Emma Nordström till tidningen Vi i Tensta. Hon håller med lärarna om att mer resurser behövs.

Men gymnasiechefen Lars-Gustav Jonsson håller inte med.

– Att säga att det inte skulle finnas tillräckliga resurser på skolan håller jag inte med om. Det som vi jobbar mest med det är att samverka med stadsdelen för att skapa en trygghet runtomkring skolan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista