Vårberg centrum
1 av 5
Det trasiga taket i Vårberg centrum skyddas med ett nät så att det inte faller ned delar. Foto: Rouzbeh Djalaie/ Sveriges Radio
Områdesmöte i Vårberg centrum
2 av 5
Områdesmöte i Vårberg centrum med polisen och lokalpolitikern Lorena Delgado (V) där boende tar upp problemen med centrum. Foto: Rouzbeh Djalaie/ Sveriges Radio
Vårberg Centrum
3 av 5
Vårberg Centrum. Foto: Rouzbeh Djalaie/ Sveriges Radio
Vårberg Centrum
4 av 5
Vårberg Centrum. Foto: SR
Vårberg Centrum
5 av 5
Vårberg Centrum. Foto: SR

Boende kräver att Vårbergs centrum rustas upp

Politiker: Har fått förfalla
1:49 min

Boende och lokalpolitiker i Skärholmen har tröttnat på att Vårbergs centrum inte rustas upp. De kräver att Stockholms stad inspekterar fastigheten.

–Medborgarna pratade bland annat om taket som håller på att falla sönder. Där har man inte gjort någonting utan bara hängt upp ett nät i väntan på att centrumet ska rustas. Det skulle vi som stad kunna trycka på att skicka en inspektör att se över om det är en fara för medborgarna, säger Vänsterpartiets Lorena Delgado, är ordförande i Skärholmen stadsdelsnämnd.

Sedan några månader tillbaka ägs Vårberg centrum av en privat ägare 
A Group Of Retail Assets Sweden AB. Enligt deras VD, John Wilner Andersson, så är centrumet prioriterat och det nu görs en analys av vad för upprustning som behövs.

– Våra planer är ju att rusta och det inkluderar ju också taket. Jag är säker på att man inte behöver vara orolig för att det rasar in, vi har ju själva kontrollerat det.

Boende och lokalpolitiker tycker att det har tagit för lång tid. Kan du ge någon slags tidsperspektiv på hur länge de ska få vänta på en upprustning?

–Tyvärr har jag ingen tidsplan, men inom några månader så har vi en tidsplan.

Det är just det här som är problemet säger lokalpolitikern Lorena Delgado, att allt tar sån tid och att kommunikationen med det privata ägarna av centrumet inte fungerat.

–Det man kan säga om Vårberg är att det inte varit något centrum med en hög potential därför har ingen velat investera och det har då fått förfalla.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".