Fotbollslandslaget spelar i svarta sorgeband

2:39 min

Det kommer att råda en förhöjd säkerhet vid landkampen mellan Sverige och Danmark på Friends Arena i Solna, berättar Niklas Bodell, kommunikationschef Svenska Fotbollförbundet.

Nationella operativa avdelningen menar att Svenska medborgare har ingen anledning att vara rädda. Men däremot råder det en förhöjd vaksamhet inom polismyndigheten, något som gäller de två stora evenemangen i Stockholmsområdet under lördagen. Dels landslagskampen och Madonna-konserten.

– Det är klart att vi följ den här händelseutvecklingen under hela natten i princip, säger Niklas Bodell är kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet till P5 STHLM.

Hur ser säkerheten ut i kväll?

– Vi kommer att öka nogsamheten av visitationen utav besökarna till arenan i kväll. Vi har redan från början en hög nivå på säkerheten kring våra arrangemang och där har vi snäppat upp ytterligare till en nivå, i dialog med polis. Vi känner oss trygga med det.

Ni kommer att hedra offren i Paris i kväll?

– Vi har tillsammans med UEFA och Danska Fotbollförbundet att vi ska ha en tyst minut och vi ska spela i svarta sorgeband, avslutar Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet.