Petra Marklund. Foto: TT
Petra Marklund. Foto: TT

Petra Marklund live på Musikplats Stockholm

0:30 min

Efter Allsång på Skansen släpper artisten Petra Marklund ett nytt album som beskrivs som hennes mörkaste hittills.

Det blev två somrar på Sollidens scen med glada allsångskvällar för Petra Marklund. I augusti meddelade hon att hennes tid som programledare för det populära SVT-programmet var över och att hon var i färd med att släppa ett nytt album senare under hösten.

Albumet Ensam inte stark har nu kommit ut och många beskriver det som Petra Marklunds mörkaste platta, med låtar som tar upp många av de svårigheter som kantat vägen i hennes liv. 

Ensam inte stark är en fortsättning på det som inleddes 2012 med skivan Inferno. Då inledde Petra Marklund ett samarbete med Jocke Berg från Kent, som bland annat låg bakom hitten Händerna mot himlen. På nya albumet fördjupar de samarbetet med låtarna Som du bäddar och titelspåret Ensam inte stark. I skapande har hon dock varit långt från ensam. Ludwig Bell, Simon Sigfridsson, Michel Flygare, Linnea Henriksson, Tobias Jimson, Jonas Quant, Björn Hallberg och Josef Zackrisson är andra som medverkar på plattan.

– Alla bidrar med sina unika egenheter. Alla kommer från olika musikaliska bakgrunder, vi är kontraster som möts kaos. Jag har ingen aning om hur vi lyckades få ihop ett album till sist, det har tagit sjukt lång tid. Men i en allt snabbare värld känner jag att jag är nöjd med att vi tog vår tid och lekte fram musiken istället för att hetsa fram den, förklarar Petra Marklund på sin hemsida.

Fredag 20 november är Petra Marklund gäst på Musikplats Stockholm. Med start klockan 12.10 blir det intervju och klockan 12.30 kliver hon upp på vår livescen för en direktsänd radiospelning.   

Konserten är i Radiohuset (Oxenstiernsgatan 20, Stockholm) 20 november klockan 12.30. Gratis inträde. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller! 

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista