Tiggare på Drottninggatan Foto: Lars Pehrson / TT
Tiggare på Drottninggatan Foto: Lars Pehrson / TT

Näringslivet ska hjälpa tiggare

City i Samverkan vill hjälpa långsiktigt
0:43 min

I dag presenteras ett nytt projekt där näringsliv och biståndsorganisationer ska samarbeta för att hjälpa de personer som tigger på Stockholms gator.

Stockholms Handelskammare, City i Samverkan och flera biståndsorganisationer står bakom den nya kampanjen "Hjälp människor som tigger".

De insamlade pengarna ska dels skapa en bättre situation för de fattiga EU-medborgare som befinner sig i Stockholm men det huvudsakliga syftet är att bidra till förändring i Rumänien.

- Det här handlar om att hjälpa långsiktigt på plats, för vi tror att det är den absolut bästa lösningen, säger Per Eriksson, vd på City i samverkan.

Vad betyder tiggarna för dina medlemmar?

- Det största problemet är inte att människor tigger, om man ska titta på handeln i City, utan det är att människor tvingas bo och leva på gatan. Det drar med sig en del svårigheter för stadsmiljön. Men det humanitära problemet överväger ju klart, säger Per Eriksson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".