Bagarmossens skola bygger underjordiskt pepparkakshus

5:46 min

Förskoleklassen Solen i Bagarmossens skola satsar på ett originellt koncept i årets upplaga av Arkitektur- och designcentrums (ArkDes) årliga pepparkakshusutställning.

Pepparkaksutställningen har arrangerats sedan 1990 och grundskoleklasser från hela landet har genom åren skapat mängder av fantasifulla och fantastiska byggnader.

Bagarmossens skola har vunnit Arkitektur- och designcentrums pepparkakshusutställning tre av de fem gånger skolan deltagit och i år satsar barnen i förskoleklassen Solen på Bagarmossens skola på ett originellt koncept där pepparkakshuset delvis byggs under marken.

- Det är en riktigt spännande utmaning vi har framför oss säger klassföreståndaren Haddy Bojang till P4 Stockholm. Vi är så taggade att vinna igen.

Just nu pågår överläggningar om hur de boende i pepparkakshuset ska kunna förflytta sig mellan källarvåningen och de övre planen.

- Jag vill att det ska vara en stege för att kunna komma upp ur marken, säger Morgan. Andra förslag är rep, raketskor eller att hoppa upp.

För att förverkliga sin skapelse har eleverna i Solen fått nio kilo pepparkaksdeg.

Prisutdelningen äger rum lördagen den 19 december.