Växthus byggs i P-hus  i Alby.
1 av 2
Det gamla parkeringshuset i Alby har stått öde sedan 1996. Nu ska byggnaden rustas upp och få nytt liv. Foto Mariela Quintana Melin/SR P4 Stockholm
Växthus byggs i gammalt parkeringsgarage i Alby.
2 av 2
Boende i Alby kommer att få tycka till om vilka verksamheter de vill se i byggnaden. Foto Mariela Quintana Melin/SR P4 Stockholm

Parkeringshus i Alby får nytt liv

Parkeringshus blir växthus i Alby
3:57 min

Botkyka har fått ekonomiskt stöd av Vinnova för att bland annat förvandla en våning i ett parkeringsgarage till ett växthus.

- Växthuset ska byggas högst upp, men vi hoppas att kunna fylla hela byggnaden med liv, säger Johanna Axelsson vid Botkyrkabyggen till P4 Stockholm.

Det gamla parkeringshuset i Alby har inte varit i drift sedan 1996. Men nu ska byggnaden, med ekonomiskt stöd från Staliga innovationsinstitutet Vinnova, rustas upp och få nytt liv.

- Det finns egentligen oändliga möjligheter för byggnaden, säger Johanna Axelsson. Möjligen skulle det kunna bli någon form av offentlig verksamhet i lokalerna, eller café eller rastaurang. Vi kommer att bjuda in boende i Alby och hela Botkyrka för att samla in önskemål och funderingar kring vad de vill fylla huset med.

Projektet beräknas vara färdigt 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".