Åklagare: Terrordåd planerades i Stockholm

Åklagare Hans Ihrman om misstankarna
0:55 min

22-åringen som är gripen misstänks för att ha förberett ett terrordåd i Stockholm. Det framgår av den handling som åklagaren Hans Ihrman har lämnat in till Stockholms tingsrätt.

Följ Ekots direktrapportering.

Den efterlyste 22-åringen greps i Boliden utanför Skellefteå igår kväll efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Han misstänks för förberedelse till terrorbrott.

– Mannen är fortfarande misstänkt för förberedelse till terroristbrott, säger åklagare Hans Ihrman till Ekot. 

Åklagaren sa tidigare till Ekot att "bedömningen är att det är Stockholm eller på andra platser". Men under eftermiddagen gick Karin Rosander, informationsdirektör vid åklagarmyndigheten, ut och ville förtydliga detta.

Hon säger att själva förberedelsebrottet misstänks ha ägt rum i Stockholm.

– Vi har fått väldigt mycket frågor om den formuleringen. Såvitt åklagaren för närvarande känner till är det förberedelsegärningen som har ägt rum i Stockholm, säger hon till TT.

Var själva terrordådet var tänkt att utföras, eller om åklagaren har en uppfattning om det, vet Karin Rosander inte.


Efter det att 22-åringen helt avskrivits från utredningen om terrorbrott har P4 Stockholm beslutat att radera personens namn och bild från all rapportering i ärendet. / Sveriges Radio P4 Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".