Jonas Bane
Jonas Bane är en av talespersonerna bakom klimatmanifestationen i Stockholm. Foto: Josefine Sundström/ Sveriges radio

Stor klimatmanifestation på Norra Latin

Jonas Bane, arrangör: Nu börjar det bli akut
1:22 min

"Tillsammans för klimatet" heter söndagens manifestation som hålls i centrala Stockholm. Det här är en av tusentals globala klimatmanifestationer som hålls i samband med klimatveckan i Paris.

Miljontals människor kommer att göra sina röster hörda för för ett ambitiöst, hållbart och rättvist klimatavtal. Över 2 000 manifestationer ska hållas i fler än 170 länder.

På skolan Norra Latin i Stockholm ska artister, talare och miljöengagerade samlas för att trycka på världens beslutsfattare att engagera sig för en omställning till en hållbar värld.

– Nu börjar det verkligen bli akut och vi måste utvärdera hur vi lever våra liv, säger Jonas Bane som är en av talespersonerna bakom klimatmanifestationen i Stockholm.

På måndag inleds det stora klimatmötet i Paris och Jonas Bane säger att han inte väntar sig alltför mycket av förhandlingarna men hoppas att den stora klimatrörelsen utanför mötet ska sätta fart på civilsamhället och näringslivet.

– Det måste börja hända saker utanför politiken också, där det verkligen behöver göras en omställning i mentalitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".