Bullerskydd. Foto:Jan Collsiöö/Scanpix.
Bullerskydd (arkivbild). Foto:Jan Collsiöö/TT

Plan mot buller i Huddinge

I Huddinge föreslås flera åtgärder för att komma till rätta med de värst bullerutsatta områdena i kommunen. Åtgärdsplanen väntar nu på ett godkännande kommunfullmäktige.

Det handlar om bullerplank, fasadförändringar och en annan trafikplanering för att göra miljön drägligare vid bostäder parker, förskolor och skolor.

–Eftersom Huddinge ligger så centralt placerat i Stockholmsregionen blir vi givetvis påverkade av det buller som finns och som kommer från bland annat vägar och spår. Eftersom både Stockholmsregionen och Huddinge just nu växer så det knakar är det viktigt att vi har en plan för hur vi hanterar bullerfrågan så att vi även i framtiden har bra boendemiljöer, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

I den bullerutredning som gjorts har också kommunens tystaste platser hittats. De återfinns i naturreservaten Paradiset och Orlången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".