Bild Stormen Helga. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Flera tåg till och från Stockholm är inställda till lördag eftermiddag. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Stormen Helga rev fram över Stockholm

Stormen ställde till med oreda i länet
2:08 min

Inställda och stillastående tåg, avstängda vägar, tak som blåst av och en räddningsarbetare som skadats allvarligt. Ungefär så kan stormen Helgas framfart i länet under fredagskvällen summeras.

Ingen från allmänheten har rapporterats skadad på grund av stormen enligt Räddningstjänsten. Men en räddningsarbetare skadades allvarligt av ett nedfallande träd och vårdas på Huddinge sjukhus, säger Pelle Delhage på Räddningstjänsten i Stockholms län.

Flera tåg ställdes in och försenades på grund av nedfallna träd och elledningar. Fortfarande står tågen stilla mellan Stockholm- Göteborg, Stockholm - Nyköping och Stockholm - Karlstad och Oslo. Trafiken på de sträckorna beräknas komma igång ige vid 14-tiden på lördagen.

Två tåg från Stockholm och ett tåg på väg till Stockholm blev igår stående i flera timmar med passagerare i. Det var svårt för räddningspersonal och trafikverket att ta sig fram eftersom så många vägar var avstängda på grund av nedfallna träd. De som satt fast längst satt i tåget i fem timmar.

På grund av vädret och starka vågor på Östersjön började en av Tallinks färjor ta in vatten på väg från Tallinn till Stockholm och fick vända tillbaka om. En radaranten skadades och det ledde enligt rederiet till att två stycken fönster gick sönder. Ingen person på båten skadades fysiskt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".