Max Martin i studion. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio.
1 av 2
Max Martin i studion. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio.

Max Martin nominerad till Grammy Awards i USA

Max Martin om sitt "Wolf Cousins" som också nominerats
1:46 min

Hitmaskinen Max Martin har möjlighet att vinna flera priser på kommande upplagan av Grammy Awards i USA. Låtskrivaren och producenten från Stockholm har hela sex nomineringar.

Även flera av Max Martins nära kolleger, exempelvis Shellback och Tove Lo, finns bland de svenskar som nominerats till det som anses vara världens finaste musikpris. Galan äger rum i Los Angeles i USA den 15 februari nästa år.

– Det är tydligt hur Max Martins adepter nu tar plats i de riktigt stora sammanhangen. Shellback har varit med ett tag och nu kommer Tove Lo, Ilya, Ali Payami och gänget från Wolf Cousins-studion som Max Martin startade i Stockholm 2013, förklarar Fredrik Eliasson som gjort den uppmärksammade Max Martin-dokumentären Arvet efter Cheiron - en oändlig historia.  

Ända sedan Cheiron-studions framgångar på 90-talet har Max Martin jobbat i olika team som låtskrivare och producent. Genom decennierna har han tagit de framgångsrika arbetssätten vidare och idén med Wolf Cousins var att göra ett Cheiron i en modern version. Ytterligare ett framgångskoncept, visade det sig.

Dokumentären Arvet efter Cheiron - en oändlig historia sänds i repris under jul- och nyårshelgen och kommer i samband med det att finnas för lyssning på SR Play.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".