Katarina Luhr är miljöborgarråd i Stockholms stad
Katarina Luhr är miljöborgarråd i Stockholms stad. Foto: Miljöpartiet

Miljöborgarråd glad för klimatavtal

Katarina Luhr: "Glädjande med nytt klimatavtal"
1:18 min

Det miljöpartistiska miljöborgarrådet i Stockholm Katarina Luhr tycker det är glädjande att världens ledare har kommit överens om ett nytt klimatavtal.

Avtalet innebär i korthet att målet för att begränsa jordens uppvärmning skärps. Den ska hållas "klart under" två grader och man ska göra ansträngningar för att klara 1,5 grader. Den ska hållas "klart under" två grader och man ska göra ansträngningar för att klara 1,5 grader.

Miljöborgarrådet i Stockholm miljöpartisten Katarina Luhr säger i pressmeddelande att det är glädjande att vi äntligen fått ett globalt klimatavtal. Världens städer står för 70 procent av alla klimatutsläpp. Enligt Katarina Luhr har Stockholms stad en viktigt roll när det gäller att minska stadens utsläpp bland annat har man som mål att samla in 70 procent av mattavfallet till år 2020. Dessutom har man som ambition att så snabbt som möjligt stänga kolkraftvärmeverket i Värtahamnen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".