Kjell Sjundemark, tf. socialdirektör i Södertälje
Kjell Sjundemark, tf. socialdirektör i Södertälje. Foto: Anders Ohlsson/ Sveriges Radio

Kommunen: Brand i flyktingboende kan skrämma hyresvärdar

" Jag hoppas att folk ska känna solidaritet"
2:01 min

Så sent som i förra veckan bjöds grannarna in på en informationskväll om det planerade flyktingboendet i Södertälje. Nu söker kommunen efter nya lokaler för att lösa boendet, men det kan bli svårt säger tf. socialdirektör Kjell Sjundemark.

Ett planerat HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Västergård i Södertälje förstördes inatt i en brand. Branden rubriceras som misstänkt mordbrand.

Efter nattens brand har kommunen nu fullt sjå att hitta nytt boende till de ensamkommande flyktingbarn som skulle flyttat in i huset under dagen. Kjell Sjundemark, tf. socialdirektör i Södertälje

- De skulle bo i våningssängar, totalt var det tio barn och ungdomar som skull bo i huset.

Vad gör ni nu?

- Vi söker nu alternativa lösningar för barnen, vi har ju inte haft några liknande boenden.

Tror du att det blir svårt att hitta något?

- Jag tror att det blir knepigare, branden har ju inte direkt gynnat det hela. Det är klart att man inte vill att ens hus ska brinna upp. Men jag hoppas att folk kan känna solidaritet och kan se att även de här ungdomarna är värda ett boende.

Under dagen ska en teknisk undersökning inledas och polisen utreder om branden var anlagd eller inte.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".