Ebba Östlin (S). Foto: Sveriges Radio.
Ebba Östlin (S). Foto: Sveriges Radio.

Nu är det hon som styr i Botkyrka

"Roligt och hedrande att få det här förtroendet"
4:42 min

Från och med årsskiftet är det socialdemokraten Ebba Östlin som är den med störst ansvar inom politiken i Botkyrka kommun. Hon är ny ordförande för kommunstyrelsen.


Ebba Östlin (S) har varit politiskt aktiv i kommunen i över 10 år och kommer närmast från posten som utbildningsnämndens ordförande i Botkyrka.

Att bli kommunstyrelsens ordförande, är det här ett mål du har haft under dina år inom kommunpolitiken?

- Nej, jag gick först och främst in i politiken för att jag vill förändra och jag har haft utbildningsfrågorna som min hjärtefråga. 

Men ju mer makt du har, desto mer makt har du ju att kunna förändra?

- Absolut, och det viktiga är vad man använder den makten till. Att man gör förbättringar för oss människor som bor och verkar här, säger Ebba Östlin (S) ny ordförande för kommunstyrelsen i Botkyrka.

Botkyrka kommun är på många sätt en delad kommun, och enligt Ebba Östlin kan man bland annat komma till rätta med det om man erbjuder likvärdiga och bra skolor i hela kommunen. Men hon medger att politikerna har en del kvar att göra.

- Vi måste se till att förstahandsvalet är att gå i den närmsta skolan och att man tycker att den skolan är bra, berättar Ebba Östlin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".