Robin Stjernberg
Artisten Robin Stjernberg skulle ha uppträtt på galan. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio

Julgala ställs in efter dödshot mot personalen

Jonas Wakman, arrangör: De har sagt att vi ska dö i Nacka
1:31 min

Kvällens julgala i Nacka strand med artister som Miriam Bryant och Robin Stjernberg ställs in. Anledningen är enligt arrangören att mordhot riktats mot galans personal.


Kvällens julgala i Nacka strand med artister som Miriam Bryant och Robin Stjernberg ställs in. Galan var slutsåld och 1800 gäster blir nu utan sin julfest. Alla kommer dock att få pengarna tillbaka.

Jonas Wakman på Julgalan Stockholm AB säger att människor trängt sig in på kontoret.

– De har skrikit och bankat på dörren, det var väl mest obehagligt. Men telefonsamtal från dolda nummer där de säger att man ska bli dödad är betydligt värre. Vi håller ju på med underhållning, då tappar man det som gör det här roligt, då är det inte lika roligt längre.

Det var efter incidenter när julgalan spelades i Helsingborg och Västerås i mitten av december som många gäster blev besvikna över företagets arrangemang, berättar Jonas Wakman.

Sedan dess har företaget blivit nedringt. Jonas Wakman hade enligt honom själv 41 000 missade samtal när han vaknade i söndags och de dödshot som riktats mot honom och företaget är nu polisanmälda.

Kvällens gala i Nacka strand var utsåld. Men galan ställs alltså in och alla gäster kommer att ersättas, säger Jonas Wakman.

– De får full ersättning.

Ni har ju fler föreställningar kvar, kommer ni att kunna spela dom?

Ja, vi spelar alla enligt plan. Det är just i Nacka som vi ställer in. De har sagt att vi ska dö i Nacka, om man är lite tydlig.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".