Aktivitetshus i Järfälla.
Kultur- och aktivitetshus i Järfälla. Foto: Nadya Norton/Sveriges Radio

Huset som ska stärka Järfällas kulturliv

"Hoppas det blir en mötesplats för alla kulturintresserade"
1:38 min

Nästa år får Järfälla ett kultur- och aktivitetshus som kommer att ligga ovanför bowlinghallen i Söderhöjden i Jakobsberg.

Huset ska ha verksamheter i samarbete mellan invånare och föreningar i Järfälla.

– Järfälla har länge velat ha ett kultur- och aktivitetshus för att stärka förenings- och kulturliv i kommunen. Nu kommer vi till skott med det och har bestämt att lägga det på Söderhöjden i Jakobsberg, säger Jens Storm som är projektledare för kultur- och aktivitetshus i Söderhöjden.

Är det viktigt att ha ett kulturhus i en kommun?

– Jag tycker det är jätteviktigt och jag tror att vi har ett stort behov av mötesplatser där vi kan träffas och mötas, säger projektledaren Jens Storm.    

Kultur- och aktivitetshuset kommer att vara i lokalerna ovanför bowlinghallen som ligger i Söderhöjden. Huset kommer ha en tillhörande takterrass på cirka 1000 kvadratmeter. Under våren ska renovering av lokalerna börja och öppningen planeras i september nästa år. I huset kommer det bland annat finnas musikstudio, replokaler konstateljé och café.

Vad hoppas du med kultur- och aktivitetshuset?

– Jag hoppas det här blir en mötesplats för alla kulturintresserade Järfällabor och för alla boende på Söderhöjden. Jag hoppas också att huset bli ett lyft för föreningsliv och skapande verksamheter i Järfälla, säger Jens Storm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".