Edward af Sillén. Foto: Christine Olsson/TT
Edward af Sillén. Foto: Christine Olsson/TT

Edward af Sillén gör showen han beundrade som liten

"Programledaren behöver någon som är där för den och hjälper till"
5:09 min

Edward af Sillén skrev manuset till filmen En underbar jävla jul som redan setts av över 700 000 personer. Nu väntar både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Film och musik i en salig blandning, där har du livet för Edward af Sillén. Han är just nu aktuell med inte mindre än sex föreställningar som manusförfattare och regissör där filmen En underbar jävla jul såklart sticker ut. Filmen blev även 2015 års mest sedda svenska film. 

– Det är helt otroligt. När man sitter och skriver en film så tänker man ju att den här kommer aldrig bli gjord, och när den väl blir gjord så tänker man att den här kommer ingen att se. Så att folk har gått och sett den och tagit till sig den är en dröm, säger Edward af Sillén.

Härnäst väntar manusförfattande och producerande både till Melodifestivalen och till Eurovision Song Contest.

– Melodifestivalen är ett så otroligt utsatt event för programledaren. Det är väldigt mycket press på dem så jag tror att programledaren behöver någon som finns där för den och hjälper, säger han.

Att jobba parallellt med både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest kommer att bli stressigt.

– Jag har alltid väldigt mycket ångest konstant för att det man gör ska bli bra, så är det bara, säger Edward.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".