Många har lagt rosor på marken utanför fritidsgården i Vårby gård för att hedra Aiman Qabli. Foto: Mariela Quintana Melin/SR.
Många lade rosor på marken utanför fritidsgården i Vårby gård för att hedra Aiman Qabli. Foto: Mariela Quintana Melin/Sveriges Radio.

Aimans misstänkte mördare häktad

En 18-årig man har häktats vid Södertörns tingsrätt för mordet på den 20- årige rap-artisten Aiman Qabli i Alby. Mannen var efterlyst och överlämnade sig själv till polisen i lördags.

Enligt uppgifter till polisen ska det ha uppstått någon form av bråk vid tunnelbanestationen i Alby i Botkyrka kvällen före julafton, vilket ledde till att Ailan blivit så illa knivhuggen att han senare avled.

Spaningsledare Johan Winell vill inte säga om mannen uppgett något motiv till mordet. Polisen söker fortsatt vittnen och uppmanar folk som var vid tunnelbanestationen den aktuella kvällen att höra av sig.

Den 18-årige mannen var anhållen i sin frånvaro och överlämnade sig själv till polisen i lördags.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".