Musa Isse är ansvarig utgivare och redaktören för den nya tidningen som heter Carruurteenna, vilket betyder "Våra Barn".
1 av 2
Musa Isse är ansvarig utgivare och redaktören för den nya tidningen som heter Carruurteenna, vilket betyder "Våra Barn". Foto: Christy Chamy/ Sveriges Radio
Norra Europas första barntidning på somaliska
2 av 2
Norra Europas första barntidning på somaliska heter Carruurteenna, vilket betyder "Våra Barn". Foto: Christy Chamy/ Sveriges Radio

Premiär för barntidning på somaliska

"Vi vill få upp intresset för att läsa och skriva"
1:06 min

Stockholm har fått sin första barntidning på somaliska. Tidningen vill vara ett stöd för unga som vill läsa på somaliska, om somalisk kultur och nyheter som berör barn och unga.

Musa Isse är ansvarig utgivare och redaktör för den nya tidningen som heter Carruurteenna, vilket betyder "Våra Barn".

– Tidningen riktar sig till barn mellan 7-14 år och vill uppmuntra dom till att läsa och skriva. Tidningen bjuder på sagor, och nyheter. I varje nummer finns också en intervju med en vuxen som har integrerat sig i det svenska samhället och som har en bra position.

–I det här numret finns en man som jobbar på Akademiska sjukhuset i Uppsala och vi vill visa att barnen kan få en bra plats i samhället. De ska dels får lära sig om sin kultur och sitt språk men också känna att de är svenska och har en plats här.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".