Olle Burell
Olle Burell (S) skolborgarråd i Stockholm. Foto: Pentti Karpinen

Skolborggarråd om skolskjuts: Det är oacceptabelt

(S) Skolskjutsen i Stockholm är under all kritik
7:21 min

Klagomålen mot Stockholms skolskjutsar som sköts av företaget Samtrans, får fortsatt stora klagomål. Nu säger Olle Burell (S)skolborgarråd i Stockholm att man gör allt för att Samtrans ska komma tillrätta med problemen.

– Det här är en bedrövlig situation som är effekten av ett avtal som alliansen låste fast oss i innan man fick kicken av stockholmarna. Vi gör allt för att hantera situationen utan att kasta ut barnet med badvattnet.

–Jag skulle gärna vilja bryta avtalet men det är en jättestor verksamhet och vi kan inte bryta avtalet för all dom elever som det fungerar bra för. Nu har de lovat att det ska bli bättre i januari, februari genom att förstärka kapaciteten. Vi har också förkortat nästa period för att sätta press på Samtrans.

Helt oacceptabelt säger du att situationen är och Samtrans sköter ju inte sitt uppdrag, då förstår inte jag hur de kan få fortsätta jobba?

– Samtrans kräver bevis för att problemen finns och därför uppmanar vi fortsatt föräldrar att fortsätta skicka in de problem man drabbas av så att vi kan ha tillräckligt eldunderstöd som behövs.

– Det vi gör är att analysera vad det finns för brister i systemet, här tvistar vi helt enkelt.

Men barnen som drabbas då. När ska de få en lösning?

– Det kan jag inte säga, vi måste först åtgärda de stora konkreta exemplen som ni rapporterat om. Nu har Samtrans lovat att anställa mer folk, öka kapaciteten både bland förare och i den övriga serviceverksamheten så att de ska flyta bättre. Staden har idag väldigt hård press på Samtrans.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".