Little Jinder. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio
Aktuell med ny platta. Foto: Fredrik Eliasson/Sveriges Radio

Little Jinder idag på Musikplatsen

0:26 min

Det går bra för Little Jinder. Sedan genombrottet 2014 har hon vunnit pris på både Grammis- och P3 Guld-galan. Nu kommer Little Jinder till Musikplats Stockholm med sina senaste låtar.

Josefine Jinder har byggt sin karriär helt på egen hand. En musikteknikutbildning i England gjorde att hon kunde mejsla fram exakt den ljudbild hon ville ha och ihop med texter på svenska hittade hon rätt. Som Little Jinder har hon slagit igenom med ett helt eget sound.

– Jag hade en konstnärlig kris, som jag brukar kalla det. Jag utvecklades inte. Jag stod och stampade både i text och produktion när jag skrev mina låtar på engelska och då gjorde jag en låt på svenska bara för att se hur det lät. Och då hörde jag att det här har inte gjorts på svenska riktigt, säger hon.

Little Jinders första album på svenska släpptes 2014 och blev en stor framgång, inte minst tack vare hitten Vita Bergens Klockor. Själv beskriver hon den plattan som spretig, att man hör att hon var väldigt sökande under skapandet av den. På nya hänger allt ihop på ett annat sätt, menar Little Jinder.

– Den nya skivan är resultatet av den förra. Jag var så orolig då. Jag har gjort den nya skivan med ett annat lugn. Jag har landat och är med grundad i vad jag gör.

Lyssna på hela intervjun nedan.

Den direktsända livespelningen med Little Jinder äger rum fredag 29 januari klockan 12.30 i Radiohuset (Oxenstiernsgatan 20, Stockholm). Fritt inträde! Läs mer.

Mer om Musikplats Stockholm här

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista