Ceren Sayal är en av initiativtagarna till manifestationen Släng ditt vapen, skapa kärlek. Foto: Paloma Vangpreecha/Sveriges Radio
Ceren Sayal är en av initiativtagarna till manifestationen Släng ditt vapen, skapa kärlek. Foto: Paloma Vangpreecha/Sveriges Radio

Ceren Sayal: Det är som en mardröm

0:53 min

Förra året sköts fler unga ihjäl i Stockholm än året innan. Ceren Sayal är orolig för sin lillebror och är med i helgens manifestation på Sergels torg för att stoppa våldet.

– Jag har fått världens paranoia. Jag har drömt att min bror har råkat illa ut, det är det jag tänker på konstant, säger Ceren Sayal som är en av initiativtagarna till manifestationen "Släng ditt vapen, skapa kärlek".

Ceren Sayal säger att hon är orolig för sin lillebror, sedan mordet på den 20-åriga killen i Alby i södra Stockholm i december. Allra helst skulle hon vilja att han höll sig inomhus. När hon hörde om dödsskjutningen i Akalla i Stockholm i veckan kändes det hemskt.

– Nej inte nu igen, det sved i hjärtat. Det är som en mardröm.

Hon hoppas manifestationen ska få stopp på våldet.

– Jag tycker att vi måste få vår röst hörd och att vi som vuxna måste agera och vara bra förebilder. Vi måste försöka förebygga det här så gott vi kan helt enkelt, säger Ceren Sayal som hoppas att manifestationen ska få stopp på gatuvåldet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista