Resenärer på Landvetters flygplats. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Plan till Arlanda bombhotat

1:00 min

Landvetters flygplats i Göteborg stängdes av en timme under förmiddagen, efter att ett bombhot tvingat ett plan att nödlanda där. Det var ett SAS-plan på väg från London till Arlanda.

Det var ett SAS-plan med omkring 70 passagerare, på väg från London till Arlanda, som landade och ställdes upp på en avskild plats. Ett säkerhetsavstånd på 300 meter upprättades. Planet är utrymt och tekniker kallades in för att undersöka planet.

Förseningar och trafikstörningar väntas en bra bit in på dagen enligt Ulf Wallin, presschef på Swedavia, som säger att de kontinuerligt följer polisens bedömningar.

-Man får räkna med förseningar en bra bit dag in på dagen efter en sådan här händelse.

Passagerare och besättning togs in i flygplatsbyggnaden och kommer troligtvis att höras av polisen, uppger polisens till TT.

-De fanns ju ombord när hotet framfördes och det finns säkert anledning att undersöka om det finns några kopplingar, säger Stefan Gustafsson till TT.

Vid klockan halv fyra på fredagen meddelade polisen att polisens tekniker var klara med genomsökningen och avspärrningarna vid flygplatsen var hävda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista