En av Samtrans bilar på skolskjutsuppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio
En av Samtrans bilar på skolskjutsuppdrag (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Samtrans välkomnar granskning

0:37 min

Vi välkomnar en utredning. Det säger Samtrans vd Jan Pelli idag, efter att Stockholms stad beslutat att utreda påstått fusk med företagets skolskjutsar.

Som P4 Stockholm rapporterade igår har ett anonymt brev skickats till politiker i Stockholms stad. Avsändaren uppger att personerna bakom skrivelsen är anställda inom transportbolaget Samtrans.

Enligt brevet ska chaufförer ha överdebiterat resor och även försöka ge sken av att det sker färre förseningar än det egentligen gör.

Jan Pelli, vd för Samtrans, säger att bolaget har öppna system och välkomnar en granskning av Stockholms stad. Från hans synvinkel finns inga som helst konstigheter.

-Jag kommer verkligen öppna upp för staden och se vad det är för frågor de vill titta på. De är välkomna att se om det är något som de inte tycker att vi hanterar på rätt sätt, säger Jan Pelli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista