Slog småbarnsmamma - minns inget

Mannen som attackerade en småbarnsmamma framför hennes barn greps på Migrationsverkets förvar. På lördagen hölls ett förhör med honom. Mannen nekar till brott.

Det var vid Gamlas stans tunnelbanestation, den femte januari som småbarnsmamman såg att den 21-årige mannen var på väg att stjäla från en äldre kvinna.

När hon försökte avbryta stöldförsöket blev hon spottad på och slagen i ansiktet framför sina barn.

Händelsen fångades av en övervakningskamera. Efter en efterlysning i Aftonbladets Brottscentralen i torsdags fick polisen tips som ledde till gripandet på Migrationsverkets förvar i Märsta, norr om Stockholm. På kvällen anhölls 21-åringen skäligen misstänkt för försök till grov stöld och misshandel.

– Han minns inget från den aktuella dagen, säger mannens försvarare Ekrem Güngör.

Åklagare kommer på söndag eller måndag att ta ställning till om 21-åringen ska häktas.

Enligt en utredning som Migrationsverket gjort är den misstänkte algerier, uppger Ekrem Güngör. Mannen har sökt asyl i Sverige men fått avslag och ska nu utvisas till Danmark.

– Han riskerar fängelse, men kommer att utvisas från Sverige om han döms här, säger Güngör.

I oktober 2013 utvisades han till Norge, men tre månader senare var han tillbaka i Sverige. Enligt Aftonbladet har han tidigare varit misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och olaga intrång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista